Tietosuojakäytäntö

Tässä tietosuojakäytännössä kerrotaan, miten käytämme henkilötietojasi, kun vierailet Mylanin verkkosivustolla tai käytät mobiilisovellusta.

1.TIETOA MEISTÄ

Mylan tytäryhtiöineen (jäljempänä ”Mylan”) kerää ja käsittelee henkilötietoja, joita luovutat vapaaehtoisesti Mylanin omistamien verkkosivustojen/sovellusten kautta.

2.MITEN MYLAN KERÄÄ HENKILÖTIETOJA

Mylan saattaa kerätä henkilötietoja esimerkiksi, kun:

  • täytät yhteydenottolomakkeen Mylanin verkkosivustolla
  • haet työpaikkaa tai klikkaat linkkiä, joka johtaa täytettävään lomakkeeseen, joka sijaitsee Mylanin palveluntarjoajan hallinnoimalla ulkoisella verkkosivustolla
  • lähetät yleisluontoisia tai kohdennettuja pyyntöjä (esimerkiksi henkilötietojen tarkastamiseksi) Mylanin sähköpostiosoitteisiin
  • olet yhteydessä Mylanin asiakaspalveluun
  • vastaat kyselyyn, suoritat koulutuksen tai teet testin
  • liikut verkkosivustolla. Sivusto kerää ja tallentaa automaattisesti muodostuvia henkilötietoja, kuten valintojasi ja anonyymeja käyttötilastoja. Verkkosivustovierailusi aikana Mylan ja sen käyttämät palveluntarjoajat eli kolmannet osapuolet vastaanottavat ja tallentavat palvelimensa lokitietoihin henkilötietoja selaimestasi. Tällaisia tietoja ovat IP osoite sekä evästeiden ja vastaavien teknologioiden avulla saatavat tiedot (katso määritelmä jäljempänä)
  • kommentoit tai lataat kuvia sosiaalisen median kanaviimme (kuten Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube, jne.)
  • jne.

3.MIHIN TARVITSEMME HENKILÖTIETOJA

Mylan saattaa kerätä henkilötietoja esimerkiksi seuraavista syistä:

  • olet antanut suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn jotakin tiettyä tarkoitusta tai useaa tarkoitusta varten
  • olet osapuolena sopimuksessa, joka edellyttää henkilötietojesi käsittelyä
  • henkilötietojasi tarvitaan asiakaspalvelutyön hoitamiseen tai asiakasviestintään
  • Mylania sitova lakisääteinen velvoite edellyttää henkilötietojen käsittelyä

4.KERÄTTÄVIEN HENKILÖTIETOJEN KUVAUS

Mylan kerää ja käsittelee esimerkiksi seuraavia henkilötietoja:

  • yksilöivät tiedot, kuten etu- ja sukunimi, yhteystiedot, kuten sähköpostiosoite, valokuvat, jotka luovutat itse, yms.
  • taloudelliset tiedot, kuten sovellusmaksu, laskutustiedot, pankkiyhteystiedot, luottokorttitiedot, yms.
  • ammatilliset tiedot, kuten tiedot ammatista, työpaikasta, erikoisalasta ja kiinnostuksen kohteista
  • perheeseen liittyvät tiedot, kuten tiedot perhesuhteista (vanhempi–lapsi), joita voidaan tarvita joissakin sovelluksissa
  • tietokoneeltasi saatavat sähköiseen tunnistautumiseen liittyvät tiedot (kuten evästeet tai IP-osoitteet)
  • terveystiedot, kuten tiedot sairauksista, niiden hoidosta, käytetyistä Mylanin tuotteista, yms., jotka annat käyttäessäsi Mylanin tarjoamaa sovellusta.
  • jne.

5.HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELY

Antamiasi henkilötietoja käsitellään yleisesti ottaen esimerkiksi:

  • palveluiden tarjoamiseen ja niiden parantamiseen
  • viestintään kanssasi
  • tietopyyntöihisi vastaamiseen
  • uusista tuotteista ja palveluista sekä avoimista työpaikoista tiedottamiseen
  • jne.

6.KUINKA KAUAN SÄILYTÄMME HENKILÖTIETOJA

Mylan säilyttää henkilötietoja, kunnes niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, johon ne kerättiin tai muuhun käsittelyyn.

Mylan soveltaa tietojen säilytyksessä seuraavia aikoja:

  • Tiedot, jotka liittyvät esimerkiksi palvelun ylläpitämiseen (kuten sovellusten käyttöön) tai tiedot, jotka vaaditaan ennen sopimussuhteen syntymistä Mylanin kanssa: säilytetään koko sopimussuhteen ajan. Tämän jälkeen tietoja säilytetään lakisääteisen ajan mahdollisten oikeusprosessien varalta.
  • Markkinointiin liittyvät tiedot (kuten uutiskirjeet sekä yleisluontoisiin tai kohdennettuihin pyyntöihin liittyvät tiedot): säilytetään kolmen (3) vuoden ajan siitä lukien, kun Mylan viimeksi oli sinuun yhteydessä. Tämän jälkeen Mylan ottaa sinuun yhteyttä tiedustellakseen, haluatko yhä vastaanottaa viestintää Mylanilta. Jos et halua tai jos sinulta ei saada vastausta, tiedot säilytetään lakisääteisen ajan mahdollisten oikeusprosessien varalta.
  • Rekrytointiprosessiin liittyvät tiedot: säilytetään kahden (2) vuoden ajan siitä lukien, kun Mylan viimeksi oli sinuun yhteydessä.
  • Laskutukseen liittyvät tiedot: säilytetään kuuden (6) vuoden ajan.
  • Palkkoihin liittyvät tiedot: säilytetään kymmenen (10) vuoden ajan.
  • Mylan soveltaa evästeisiin ja/tai vastaaviin teknologioihin seuraavia säilytysaikoja.

7.EVÄSTEET

Vieraillessasi Mylanin verkkosivustolla Mylan saattaa kerätä tietoja evästeiden ja palvelimen lokitietojen tai vastaavien teknologioiden avulla sekä selaimestasi saatavien henkilötietojen (kuten IP-osoite ja valintasi) avulla sekä anonyymeja käyttäjätilastoja.
Mylan voi käyttää sinulta evästeiden avulla saamiaan henkilötietoja esimerkiksi seuraaviin tarkoituksiin:

  • verkkolomakkeiden täyttämisen tai ostoskorin yms. seuraamiseksi
  • käyttäjän tunnistamiseen kirjautumisen jälkeen
  • tunnistautumiseen liittyvien väärinkäytösten havaitsemiseksi
  • teknisten tietojen tallentamiseen videon tai äänen toistamiseksi
  • kuormituksen tasaamiseksi
  • asiakkaan valintojen muistamiseksi
  • evästeisiin, joita tarvitaan kolmannen osapuolen sosiaalisen median liitännäisten avulla jakamaa sisältöä varten
  • sosiaalisen median liitännäisten evästeitä (tracking cookies) varten
  • analyysien ja markkinatutkimusten tekemiseksi
  • verkkosivuston käyttöön perustuvaa markkinointia varten
  • kolmannen osapuolen tekemän, valintoihisi perustuvan mainonnan, analyysien tai markkinatutkimuksen sallimiseksi.

Sinulla on oikeus estää evästeiden avulla tapahtuva henkilötietojesi käsittely. Tämän voi tehdä estämällä evästeet selaimessasi.

Kaikissa nykyisissä selaimissa voi muuttaa evästeisiin liittyviä asetuksia. Yleensä nämä asetukset löytyvät selaimen asetuksista otsikoiden Työkalut (Tools), Asetukset (Options), Tuki (Help) tai Henkilökohtaiset asetukset (Preferences) alta.

Tietyt evästeisiin liittyvät asetusten muutokset vaikuttavat todennäköisesti internetin käyttökokemukseesi, kuten myös joidenkin palveluiden käyttöön, sillä nämä palvelut saattavat edellyttää evästeiden käyttöä. Mylan ei vastaa palveluidensa alentuneeseen toimivuuteen liittyvistä seurauksista, jotka aiheutuvat palveluiden kannalta välttämättömien evästeiden estämisestä tai poistamisesta.

8.HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELIJÄT

Mylan voi jakaa henkilötietojasi esimerkiksi seuraaville ryhmille:

  • Mylan jakaa henkilötietojasi Mylanin tytäryhtiöiden ja sivuliikkeiden välillä tarpeen mukaan (kuten rekrytointiin liittyvät tiedot rekrytoivan yrityksen ja emoyhtiön välillä).
  • Mylan voi jakaa henkilötietojasi kolmannelle osapuolelle myös esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:
  • olet aiemmin antanut suostumuksesi henkilötietojesi jakamiseen (esimerkiksi henkilökohtaisten valintojesi mukaisen mainonnan näyttämiseksi verkkosivustoilla tai kolmannen osapuolen verkkosivustolla)
  • Mylanin täytyy jakaa henkilötietoja käyttämilleen palveluntarjoajille, kuten teknisten palveluiden toimittajille (esimerkiksi ylläpito- ja verkkopalvelu- tai nauhoituspalveluntarjoajille), jotka tuottavat tarvitsemasi palvelun (esimerkiksi työnhakutilanteessa)
  • Mylan jakaa tietoja kolmansille osapuolille esimerkiksi palkkoihin, veroihin, laskutukseen, asiakaspalvelutyöhön tai verkkopalvelun tarjoamiseen liittyen
  • Mylan saa oikeusviranomaiselta tai muulta viranomaiselta voimassaolevan lainsäädännön mukaisen henkilötietojen luovutuspyynnön
  • jne.

9.KANSAINVÄLISET TIEDONSIIRROT

Palveluiden toiminnallisuuden vuoksi Mylan voi joutua siirtämään henkilötietoja muihin maihin kuin siihen, jossa tiedot alun perin on kerätty. Tiedonsiirto alkuperäisestä toiseen maahan voi tarkoittaa sitä, että kohdemaassa tietosuojaa käsittelevä lainsäädäntö saattaa olla erilainen. Tiedonsiirrot Mylanin paikallisista tytäryhtiöistä Yhdysvaltoihin, missä Mylan N.V.:n pääkonttori sijaitsee: Mylan N.V. noudattaa Yhdysvaltain kauppaministeriön ja Euroopan komission laatimaa EU:n ja Yhdysvaltain välistä tietosuojan kehyssopimusta (EU-U.S. Privacy Shield Framework) henkilötietojen keruussa, säilytyksessä, käytössä, siirrossa ja muussa käsittelyssä, kun näitä tietoja siirretään Euroopan talousalueelta Yhdysvaltoihin. Lisätietoja sopimuksesta: https://www.privacyshield.gov

10.OIKEUTESI

Sinulla on oikeus vaatia Mylanilta:

  • pääsyä henkilötietoihisi sekä niiden oikaisua tai poistamista
  • henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista tai kieltämistä
  • tietojen siirtoa (eli vaatia Mylania toimittamaan henkilötietosi jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa).

Kun henkilötietojen käsittely perustuu antamaasi suostumukseen, sinulla on milloin tahansa oikeus peruuttaa tämä suostumus. Sinulla on myös oikeus jättää valitus valvovalle viranomaiselle: Tietosuojavaltuutetun toimisto, https://www.tietosuoja.fi
Näihin oikeuksiisi liittyen voit ottaa yhteyttä Mylaniin, katso yhteystiedot kohdasta 14.

11.HENKILÖTIETOJEN SUOJAAMINEN

Mylan suojaa henkilötietoja parhaansa mukaan vaurioilta, katoamiselta, paljastumiselta, väärinkäytöksiltä, häirinnältä, muuttamiselta ja tuhoutumiselta. Käytämme fyysisiä, teknisiä ja hallinnollisia keinoja henkilötietojen suojaamiseksi. Henkilötietoihin pääsevät vain ne, jotka tarvitsevat tietojasi avun tai palveluiden tarjoamiseen. Lisäksi koulutamme työntekijöitämme tietosuoja-asioissa.

12.LASTEN TIETOSUOJA

Mylan ei tietoisesti kerää, säilytä tai käytä alle 16-vuotiaiden lasten henkilötietoja eikä mitään verkkosivuston sisältöä tai sovellusta ole suunnattu alle 16-vuotiaille lapsille.
Jos saat tietoosi, että Mylan on verkkosivuston tai sovelluksen kautta kerännyt henkilötietoja alle 16-vuotiaasta lapsesta ilman huoltajan suostumusta, ota yhteyttä Mylaniin, katso. yhteystiedot kohdasta 14.

13.MUUTOKSET TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖÖN JA -KÄYTÄNTEISIIN

Mylan voi milloin tahansa muuttaa tätä tietosuojakäytäntöä. Jos Mylan haluaa muuttaa tietosuojakäytäntöään (jos Mylan siis esimerkiksi aikoo käyttää henkilötietoja johonkin muuhun tarkoitukseen kuin tietojenkeruuhetkellä voimassaolleessa tietosuojakäytännössä ilmoitetaan), nämä muutokset merkitään tietosuojakäytäntöön ja muokattu versio astuu voimaan sen julkaisuhetkellä. Mylan ilmoittaa tällaisista muutoksista tietosuojakäytäntösivulla tai sähköpostitse tai muulla tavoin.

14.YHTEYSTIEDOT (HENKILÖTIETOIHIN LIITTYVÄT KYSYMYKSET)

Tietosuojakäytäntöön, Mylanin tapaan kerätä ja käyttää henkilötietoja sekä omien henkilötietojen tarkastusoikeuteen (katso kohta 10) liittyvät kysymykset ja kommentit:

Mylanin tietosuojavastaavan yhteystiedot: dataprivacy@mylan.com

Viimeisin päivitys:  20.9.2018