Itsehoitovalmisteet

Mylanin itsehoitovalmisteiden valikoimaan kuuluu kansainvälisesti noin 200 eri itsehoitotuotetta. Valikoima sisältää paljon tuttuja ja luotettavia merkkituotteita eri tuotekategorioissa, kuten suuvedet, ravintolisät, vitamiinit, allergia, vilustuminen, ihonhoito ja intiimituotteet. Itsehoitovalmisteisiin kuuluu myös itsehoitolääkkeitä.

Jäljempänä on lueteltu Suomen apteekeissa myytäviä itsehoitovalmisteita. Itsehoitovalmisteita voi ostaa apteekeista ilman reseptiä.

Lista itsehoitovalmisteista

Alla on lista itsehoitovalmisteista lisätietoineen eli kunkin tuotteen perässä on linkki valmisteen omille kotisivuille, lääkeohje.fi:lle tai tarkentava tekstikuvaus valmisteesta.

 • Acnicyl

  ACNICYL-VALMISTEET

  Acnicyl CLEANSER ja Acnicyl CREAM -valmisteet epäpuhtaalle iholle

  Acnicyl CLEANSER on syväpuhdistava, hajusteeton geeli kasvojen päivittäiseen puhdistukseen. Acnicyl CLEANSER poistaa hellävaraisesti ja tehokkaasti ihon epä-puhtaudet ja liiallisen talin, joka muutoin voi aiheuttaa ihomatoja ja finnejä. Päivittäinen puhdistus Acnicyl CLEANSERillä auttaa pitämään ihon puhtaana ja ehkäisemään aknea ja ihon epäpuhtauksia. Ihon säännöllinen puhdistaminen on erittäin tärkeää, jotta saavutetaan paras mahdollinen tulos.

  Acnicyl CLEANSER on herkälle iholle sopiva tehokas ja hellävarainen puhdistusmenetelmä, joka palauttaa ihon luonnollisen kosteustasapainon kuivattamatta ihoa.

  Käyttö: Acnicyl CLEANSER puhdistusgeeliä voivat käyttää kaikki, joilla on aknea, finnejä, ihomatoja ja ihon epäpuhtauksia. Levitä Acnicyl CLEANSER -puhdistusgeeliä kostealle iholle aamuin illoin. Levitä pieni määrä geeliä tasaisesti iholle ja hiero varovasti. Huuhtele haalealla vedellä ja kuivaa iho puhtaalla pyyhkeellä. Parhaan hoitotuloksen saavuttamiseksi suositellaan Acnicyl CREAM -voiteen käyttöä Acnicyl CLEANSER -puhdistusgeelin käytön jälkeen. Käsittely tulee toistaa päivittäin kuuden viikon ajan ja sen jälkeen tarpeen mukaan. Acnicyl CLEANSER ja CREAM -tuotteita suositellaan käytettäväksi yhdessä parhaan hoitotuloksen aikaansaamiseksi.

  Acnicyl CREAM on aknen, finnien, ihomatojen ja epäpuhtaan ihon hoitoon tarkoitettu ihoa hoitava ja pehmentävä hajusteeton voide. Kun iho on puhdistettu Acnicyl CLEANSERillä, levitetään Acnicyl CREAM -voidetta kasvoille kauttaaltaan tai tarvittaviin kohtiin.

  Acnicyl CREAM on ainutlaatuinen tuote, joka sisältää patentoidun yhdistelmän vaikuttavia aineita. Acnicyl CREAM poistaa kuolleita ihosoluja hellävaraisesti, avaa tukkeutuneita huokosia ja estää aknea aiheuttavien bakteerien kasvua. Hoito on toistettava kahdesti päivässä vähintään kuuden viikon ajan, jotta saavutetaan paras mahdollinen tulos.

  Usein ihon kuivuus sekä hormonitason muutokset ovat ihon liiallisen talintuotannon syy, mikä puolestaan voi aiheuttaa finnejä ja ihomatoja. Acnicyl CREAM pehmentää ihoa ja auttaa palauttamaan ihon luonnollisen kosteustasapainon lisäämättä talin tuotantoa. Acnicyl CREAM -voidetta voi käyttää tarvittavilla alueilla tai kasvoilla kauttaaltaan. Voide tuntuu hoitavalta ja miellyttävältä iholla ärsyttämättä herkkiä alueita.

  Käyttö: Acnicyl CREAM voidetta voivat käyttää kaikki, joilla on aknea, finnejä, ihomatoja ja ihon epäpuhtauksia. Levitä ohut kerros Acnicyl CREAM -voidetta hyvin puhdistetulle iholle aamuin illoin. Levitä voidetta halutulle tai koko kasvojen alueelle. Vältä silmänympärysihoa. Parhaan hoitotuloksen saavuttamiseksi suositellaan ihon puhdistusta Acnicyl CLEANSER -puhdistusgeelillä ennen Acnicyl CREAM -voiteen käyttöä. Käsittely tulee toistaa päivittäin kuuden viikon ajan ja sen jälkeen tarpeen mukaan. Acnicyl CLEANSER ja CREAM -tuotteita suositellaan käytettäväksi yhdessä parhaan hoitotuloksen aikaansaamiseksi.
  Ainesosaluettelot

  Acnicyl CLEANSER:

  Aqua, Disodium laureth sulfosuccinate, Sodium lauryl sulfoacetate, PEG-11 avocado glycerides, Betaine, Sodium chloride, PEG-120 methyl glucose dioleate, Sodium lauroyl glutamate, PEG-15 glyceryl isostearate, Laureth-2, Phenoxy-ethanol, Benzoic acid, Dehydroacetic acid, Ethylhexylglycerin, Tocopherol, Lactic acid, Propylene glycol.

  Acnicyl CREAM:

  Aqua, Dimethicone, Cyclodextrin, Squalane, Lactic acid, Octyldodecyl myristate, PEG-11 avocado glycerides, Cetyl alcohol, Glyceryl stearate, Cetearyl alcohol, Capryloyl glycine, PEG-75 stearate, Panthenol, Ceteth-20, Steareth-20, Sodium hydroxide, Xanthan gum.


  Viimeisin päivitys:   23.10.2019
 • ArmoLIPID PLUS


  ArmoLIPID PLUS on ravintolisä, jonka ainesosat auttavat kolesterolin hallinnassa.

  ArmoLIPID PLUS -valmisteen sisältämä Berberis aristata – kuivauute auttaa hallitsemaan veren kolesterolia ja triglyseridejä yhdessä sopivan ruokavalion kanssa.

  Kolesteroli on elimistölle tarpeellinen yhdiste ja oikeina pitoisuuksina kolesteroli auttaa elimistöä toimimaan oikein ja tuottamaan tärkeitä hormoneja. Kolesteroli aiheuttaa ongelmia ainoastaan silloin, kun sitä on elimistössä liikaa.

  Triglyseridit puolestaan ovat veressä kiertäviä rasvoja, joita elimistön solut käyttävät mm. energialähteenä.

  Suositellut kolesteroli- ja triglyseridiarvot:

  Kolesteroli

  Arvot*

  Kokonaiskolesteroli

  Alle 5.0 mmol/l

  LDL

  Alle 3.0 mmol/l

  HDL

  Miehillä yli 1,0 mmol/l

  ja naisilla yli 1,2 mmol/l

  Triglyseridit

  Alle 1.7 mmol/l

  *Lähde: Dyslipidemiat (veren poikkeavat rasva-arvot) kuntoon potilaan ja lääkärin yhteistyöllä, Duodecim, Käypähoito 2019

  Onneksi voit tehdä itse paljon oman kolesteroli- ja triglyseridiarvosi alentamiseksi. Parhaita tekoja ovat arvojen säännöllinen seuranta ja ruokailutottumusten muuttaminen.

  Lue lisää kolesteroli- ja triglyseridi-arvoista Terveyskirjastosta.

  ArmoLIPID PLUS -ravintolisän ainesosat:

  • Berberis aristata -kuivauute
  • Punariisi
  • Polikosanoli
  • Foolihappo
  • Koentsyymi Q10
  • Astaksantiini

  Annostus: Yksi tabletti vuorokaudessa.

  ArmoLIPID PLUS on ravintolisä, ja se on myynnissä ainoastaan apteekeissa.  Viimeisin päivitys:   23.10.2019
 • Lastin (itsehoitovalmiste)


  LASTIN-NENÄSUIHKE


  Helppokäyttöinen nenäsuihke
  Ei sisällä kortisonia
  Säilöntäaineeton
  Apteekista ilman reseptiä

  Lastin®-nenäsuihke on allergisen nuhan hoitoon tarkoitettu antihistamiininenäsuihke, joka ei sisällä kortisonia. Lastin vähentää tehokkaasti nenäoireita, joista yleisimpiä ovat nenän tukkoisuus, nenän vuotaminen, kutina ja lisääntynyt limaneritys.

  Lastin-nenäsuihkeen vaikuttavana aineena on antihistamiini (atselatsiini).

  Lastin-suihketta käytettäessä ei tarvita lääkitystä ennen siitepölykautta. Käytön voi aloittaa vasta sitten, kun oireetkin ilmaantuvat. Lastin ei sisällä säilöntäaineita eikä kortisonia.

  Lastin-nenäsuihke on tarkoitettu kausiluontoisen ja jatkuvan allergisen nuhan hoitoon aikuisille ja yli 6-vuotiaille lapsille.

  Lue lisää allergisesta nuhasta: http://www.allerginennuha.fi/

  Lastin-valmisteen käyttö: 1 suihke kumpaankin sieraimeen kaksi kertaa päivässä. Aikuisilla annos voidaan tarvittaessa kaksinkertaistaa.

  Pakkauskoko: 10 ml pullo
  Hinta: 12,73 euroa
  Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen.
  Valmisteyhteenveto / nenäsumute
  Valmisteyhteenvetolyhennelmä kuluttajille:

  Lastin 0,13 mg/annos nenäsumute, liuos Vaikuttava aine: atselastiinihydrokloridi Käyttöaihe: Kausiluonteinen (esimerkiksi heinänuha) ja ympärivuotinen allerginen nuha. Annostus: Yli 6-vuotiaat lapset: 1 suihke kumpaankin sieraimeen kaksi kertaa päivässä. Aikuiset: sama annos kuin edellä tai annoksen voi kaksinkertaistaa. Ennen ensimmäistä käyttöä aktivoi suihkepumppu, kunnes saadaan tasainen suihkepilvi. Tutustu oikeaan annostelutekniikkaan ennen käyttöä. Ei raskauden eikä imetyksen aikana. Tilapäiseen käyttöön. Oireiden jatkuessa otettava yhteys lääkäriin. Vasta-aiheet: yliherkkyys valmisteen sisältämille aineille. Pakkaus ja hinta (8/2019): 10 ml (70 annosta): 12,73 €. Tutustu huolella pakkausselosteeseen. Saatavana vain apteekista. Markkinoija Mylan Finland Oy 08/2019


  Viimeisin päivitys:   23.10.2019