Nöyränä menneitä muistellen, tulevaisuutta innolla odottaen

Jokaisen menestyvän yrityksen kasvu nojaa talousstrategiaan ja -tiimin kykyyn hyödyntää yrityksen resursseja. Tänään tuomme valokeilaan Pohjois-Euroopan talousjohtajan Caroline Dixonin. Caroline lupautui jakamaan kanssamme keinoja, miten hän löytää inspiraation ja kuinka hän on onnistunut edesauttamaan Mylanin merkittävää kasvua.

Kertoisitko meille näin aluksi hieman lisää itsestäsi ja työhistoriastasi?

Toki, olen matemaatikko ja peruskirjanpitäjä. Ennen lääketeollisuuteen siirtymistä toimin tilintarkastajana. Vietin ensin 15 vuotta erilaisissa vastuullisuutta edistävissä rahoitusalan työtehtävissä ja sen jälkeen olen työskennellyt Mylanilla jo kymmenen vuotta, uskomatonta! Työtehtäväni Mylanilla ovat laajentuneet vuosien varrella. Aluksi vastuullani olivat Iso-Britannian talousasiat, mikä sittemmin on yritysostojen ja tuoteportfolion kasvun myötä laajentunut kattamaan koko Pohjois-Euroopan taloussegmentin.

Työn ulkopuolella olen kolmen fiksun ja aktiivisen teinin äiti. Vanhin lapsistani on autistinen.

Onnea saavutustesi johdosta, uskomattoman tien olet kulkenut! Mikä sai sinut hakeutumaan Mylanille töihin?

Liityin Mylanin joukkoihin Merck Generics yritysoston myötä. Koko ostoprosessin ajan oli selvää, että Mylan todella halusi meidät ja se sai tilanteen tuntumaan molempia osapuolia hyödyttävältä. Mylanin johto kannusti vahvasti tiimejä yhdistymään, tarjosi selkeän vision ja painotti yritysoston tärkeyttä. Ostotarjouskilpailu oli tiukka, mutta meidän tiimimme todella toivoi Mylanin voittavan. Ei pelkästään strategia ja synenergiasyistä, vaan siksi, että Mylanilaiset näyttivät luovan uutta voitontahtoista ympäristöä kasvavalle organisaatiolle. Sellainen työskentelykulttuuri sopi minulle ja tarjosi mahdollisuuden olla mukana rakentamassa uuden talousyksikön toimintaa alusta alkaen.

Kun muistelet tuota aikaa, millaiselta yritykseltä Mylan silloin tuntui verrattuna nykyhetkeen?

Ensireaktioni Mylanista sen palvelukseen siirtymisen jälkeen oli, että yritys on dynaaminen, nopea liikkeissään ja hyvin yrittäjähenkinen. Oli virkistävää nähdä kuinka nopeita Mylanilaiset olivat liikkeissään – itse kun tulin paljon konservatiivisemmasta yrityksestä. Minuun kolahti selkeä visio ja oli motivoivaa huomata, että se myös saatettiin nopeasti käytäntöön. Tein aktiivisesti töitä Yhdysvaltalaistiimin kanssa integroidaksemme prosesseja ja raportointimenetelmiä, joiden osalta myös pidin tiimini jatkuvasti ajan tasalla.

Mylan on onnistunut muokkaamaan yritysviestiään kypsempään ja tavoitteellisempaan suuntaan siten, että visiomme on tänä päivänä selkeä – olla maailman johtava terveyspalveluiden tuottaja. Ylemmän johtomme tavat sitouttaa työntekijöitä ja viestiä avoimesti jokaisista kehitysaskelista matkalla kohti päämääräämme, antavat vaikutteita myös minulle ja meidän tiimillemme.

Yrityskulttuurimme kiteytyy ehkä parhaiten yksinkertaiseen, mutta merkitykselliseen iskulauseeseemme, jota käytämme sisäisesti: Connect. Communicate. Collaborate. (Suomennettuna: Ole yhteydessä. Viesti. Tee yhteistyötä.)

Kuulostaapa huokuttelevalta! Miten itse koet kasvaneesi näiden 10 vuoden aikana ja kuinka olet onnistunut pysymään niin sitoutuneena?

Minusta henkilökohtaisesti on ollut äärimmäisen palkitsevaa voida rakentaa tiimi, joka nähdään paitsi tärkeänä kumppanina liiketoiminnalle, myös muutosagenttina ja tasaisen kasvun mahdollistajana näiden suurten muutosten aikana.

Jo Yhdistyneissä Kuningaskunnissa toimiessamme tiimimme oli ansainnut paikkansa tärkeänä liiketoiminnan kumppanina, emmekä ole siltä sijalta väistyneet sen jälkeen. Mylan EPD- ja Meda-tiimien yhdistyminen on myös vahvistanut yhteisöämme. Olen todella ylpeä molemmista tiimeistäni. Viimeisen kymmenen vuoden aikana lapseni ovat kasvaneet taaperoista teineiksi samalla kun vastuualueeni töissä on laajentunut Yhdistyneistä Kuningaskunnista kattamaan koko Pohjois-Euroopan. Myös tuoteportfoliomme on laajentunut. Alunperin geneerisiin eli vaihtokelpoisiin lääkkeisiin perustunut tuoteportfoliomme kattaa nyt myös lukuisia muita lääkebrändejä ja itsehoitotuotteita. Sekä perhe- että työelämäni tuntuvat kulkeneen suvujasti rinnakkain.

Kiitän perhettäni tuesta, joka on mahdollistanut työskentelyni Mylanilla. Autistisen pojan äitiys on paitsi opettanut minulle monia asioita ihmisen dynamiikasta ja yksilöllisistä tarpeista, myös tarjonnut selviytymismekanismin työelämään ja halun edistää oikeaksi kokemieni asioiden toteutumista.

Mikä tekee Mylanista erityisen työpaikan?

Luulen, että minulle se on useamman tekijän summa. Ensiksikin, Mylanin raison d’etre (Suomennettuna: Syy olemassa oloon). Missio korkealaatuisten ja edullisten terveyspalveluiden tarjoamisesta koko maailmalle sopii yhteen oman arvomaailmani kanssa.

Toiseksi, olen aina tuntenut kuuluvani tänne - tiedän voivani vaikuttaa yrityksen toimintaan ja olen saanut monia tilaisuuksia kehittää liiketoimintaamme ja kasvaa itse siinä rinnalla. Ei ole olemassa toista Mylania, olemme dynaaminen ja aidosti innostunut yritys.

Viimeisenä mainittakoon tulevaisuus. Uskon aidosti siihen, että Mylan on nyt muotoilemassa terveydenhuollon uutta suuntaa. Tuotevalikoimamme kasvaa jatkuvasti ja laajennamme uusille maantieteellisille alueille. On mukava katsoa menneeseen ja nähdä siellä onnistumisia, mutta tulevaisuuden näkymien vuoksi tulen aamuisin töihin.

Kuinka innostavaa! Kiitos paljon Caroline, että jaoit tarinasi kanssamme ja inspiroit meitä kollegoita eteenpäin yhteisellä matkallamme.

Onnistuiko Caroline inspiroimaan sinuakin ja haluat liittyä Mylanin joukkoihin? Jos jaat intohimomme, sinulle voi hyvin olla paikka Mylanilla. Klikkaa tästä siirtyäksesi Työpaikat-sivustollemme, mistä saatat löytää unelmiesi työpaikan.

Lähteet:

  • Dixon, C. Puhelinhaastattelu.